KAVI mukana Juhlaviikoilla

Monitaidefestivaali Helsingin juhlaviikot järjestetään 15.–31.8.2014. KAVI on jälleen mukana monipuolisella ohjelmistolla.

Tiistaina 19.8., Orionin syyskauden avauspäivänä, käynnistyy Vallan liikuttajat -sarja Milos Formanin klassikolla Yksi lensi yli käenpesän (1975). Juhlaviikoille suunniteltu sarja muistuttaa, kuinka elokuvantekijät ja elokuvat ovat haastaneet valtaa niin huikean komedian kuin järisyttävän draaman keinoin.

Seitsemän elokuvan sarjassa kuullaan myös alustuksia: Pier Paolo Pasolinin Matteuksen evankeliumin (1964) alustaa su 24.8. räväköistä kannanotoistaan tunnettu pastori, kirjailija Kai Sadinmaa. Dokumentaristi Susanna Helke (Joutilaat, American Vagabond) tulee puhumaan 26.8. ja 29.8. näytöksiin, jossa nähdään Luis Buñuelin Kulta-aika (1930) ja  Jean Vigon Nolla käytöksessä (1933).

Syksyn säestetyt mykkänäytökset avaa kinokonsertti Värikkäät mykät, jossa nähdään ranskalaispioneeri Georges Mélièsin fantasiaelokuvia ja kuullaan Aino Vennaa yhtyeineen. Sunnuntaina 24.8. järjestettävät kaksi näytöstä (klo 14 ja klo 16) soveltuvat koko perheelle. Suosittelemme ostamaan liput etukäteen!

Taiteiden yönä Orionissa kaikuu laulu ensimmäisessä Suomifilmi sing along -tapahtumassa. Iltaa varten on koottu potpuri rakastetuista kotimaisista elokuvista vuosilta 1933–1968, ja kappaleet on tekstitetty yhteislaulua varten. Ilmainen näytös ajetaan kaksi kertaa torstaina 21.8. klo 21:15 ja klo 22:15.

Juhlaviikot huipentuu elokuun viimeisenä viikonloppuna Kansalaistorin ilmaisiin leffapiknikeihin. KAVI on mukana lauantain ohjelmistossa Risto Jarvan komedialla Mies, joka ei osannut sanoa ei (1975). Puu-Vallilassa kuvatussa elokuvassa kansalaiset puolustavat asuinaluettaan. Näytös alkaa lyhytanimaatioilla klo 21.