Illusia-elokuvafestivaali kouluille 4.–8.5. Orionissa

Orionin animaatiopäivä avaa lasten ja nuorten elokuvafestivaali Illusian, joka järjestetään nyt toista kertaa pääkaupunkiseudulla. Festivaali tarjoaa kouluille valtavirrasta poikkeavia, laadukkaita ja ajatuksia herättäviä uutuuselokuvia, joita ei ole muuten mahdollista nähdä elokuvateatterissa.

Festivaali käynnistyy maanantaina 4.5. Orionin animaatiopäivällä, jossa nähdään sekä ylä- että alakoululaisille suunnatut animaationäytökset. Näytösten jälkeen teatterissa järjestetään kokeilupajoja, joissa koululuokat pääsevät itse kokeilemaan animaation tekemistä.

Festivaalin ohjelmistossa on uutta eurooppalaista elokuvaa. Hollantilainen Raparperimehua (Hollanti, 2014) on lämminhenkinen ja humoristinen kuvaus uusioperheestä. Tarina kuvaa tämän päivän lapsille tuttuja tilanteita, ystävyyttä ja ensi-rakkautta.

Animaatioelokuva Jack ja käkikellosydän (Ranska, Belgia, 2013) on tarina pojasta, jolle suuret tunteet tietävät kuolemaa, koska hänellä on sydämen tilalla mekaaninen käkikello. Mielikuvituksellinen, älykäs, hauska ja traaginen rakkauselokuva on animoitu upeasti.

Pienimmille koululaisille tarjotaan näytöksiä norjalaisesta elokuvasta Lumeton joulu (Norja, 2013). Hauskasti kuvitetussa animaatiossa odotetaan joulua, mutta lumesta ei ole tietoakaan. Apua pyydetään kylän keksijältä, Akseli Pelliseltä.

Illusia tarjoaa myös kattauksen laadukkaita lyhytelokuvia. Yläkouluille suunnatussa lyhytelokuvanäytöksessä nähdään mm. Hamy Ramezanin ja Rungano Nyonin vaikuttava elokuva Kuuntele sekä Ramezanin palkittu lyhytelokuva Paratiisin avaimet. Hamy Ramezan saapuu myös itse vieraaksi näytökseen keskustelemaan elokuvistaan nuorten kanssa.

Orionin aikataulu ja ilmoittautumisohjeet kouluille ovat osoitteessa kavi.fi/ohjelmisto/kouluille/illusia-2015.

Festivaalin tuottaa Suomen elokuvakontakti ry yhteistyössä Kansallisen audiovisuaalisen instituutin, Kino Tapiolan, Koulukino ry:n ja Vantaan kaupungin kulttuuripalvelujen kanssa. Animaation kokeilupajat järjestää Helsingin opetusviraston Mediakeskus ja Vantaan kulttuurikeskus Vernissa. Tapahtuma järjestetään Suomen kulttuurirahaston tuella. Elokuvateatteri Orionin lisäksi näytöksiä järjestetään Kino Tapiolassa Espoossa sekä Bio Grandissa ja Kino Myyrissä Vantaalla.

Lisätiedot:
Festivaalituottaja Venla Haanpää
illusia@elokuvakontakti.fi, puh. 045135706
illusiafestivaali.net
kavi.fi/ohjelmisto/kouluille/illusia-2015
www.vantaa.fi
www.kinotapiola.fi
www.koulukino.fi