Elokuvaohjaaja Margarethe von Trotta vieraana Helsingissä 7.–8.4.

Saksalaisen nykyelokuvan keskeinen ohjaaja Margarethe von Trottan vierailee Helsingissä. Elokuvateatteri Orionissa esitetään huhtikuussa von Trottan töille omistettu elokuvasarja. Ohjaaja on paikalla elokuvansa Hannah Arendt (2012) esityksessä ke 8.4. klo 19.

Margarethe von Trotta on 1942 Berliinissä syntynyt ohjaaja, elokuvakäsikirjoittaja ja näyttelijä. Töissään hän on tulkinnut Saksan historian käännekohtia, erityisesti naisnäkökulmasta.

Von Trotta aloitti uransa näyttelijänä mm. Rainer Fassbinderin, miehensä Volker Schlöndorffin ja Herbert Achternbuschin elokuvissa. Hänestä tuli yksi Saksan tunnetuimpia uuden aallon näyttelijöitä. Vuonna 1974 hän ohjasi yhdessä Schlöndorffin kanssa ensi kertaa elokuvan Katharina Blumin menetetty maine. Sitä seurasi 1978 elokuva Katkera herääminen, hänen ensimmäinen oma ohjaustyönsä.  

Trotta työskentelee yhä useissa elokuva- ja tv-produktioissa ja on toiminut vuodesta 2004 lähtien European Graduate Schoolin professorina Sveitsissä. Elokuvasarja käsittää Trottan avainteoksia viideltä vuosikymmeneltä. Vierailun ovat järjestäneet KAVI ja Goethe-Institut Finnland.

Lue lisää elokuvista >>

Margarethe von Trotta -retrospektiivi
8.–26.4.2015
Hannah Arendt ke 8.4. klo 19, ohjaaja esittelee elokuvan
Elokuvateatteri Orion, Eerikinkatu 15, Helsinki
6,50 € / KAVIn klubikortilla 5 € / alle 12-vuotiaat 3 €

Kuva: Manfred Breuersbrock