Aineistot


Lähes 36 000 teosta, 200 lehden vuosikerrat, KAVIn digitaaliset aineistot ja leikearkisto.

Audiovisuaalista kulttuuria painetussa ja sähköisessä muodossa

KAVIn kirjasto käsittää mm. noin 36 000 teosta, niiden joukossa filmografioita, elokuvan ja audiovisuaalisen kulttuurin historiaa, estetiikkaa, teoriaa, tutkimusta, tekniikkaa ja taloutta käsitteleviä julkaisuja. Saatavilla on myös 200 lehden vuosikerrat – niin painetussa kuin sähköisessä muodossa (takautuvasti aikakausjulkaisuja on 950).

Käytössä ovat myös leikearkisto ja KAVIn digitaaliset aineistot. Leikearkistosta löytyy noin 30 000 elokuvakohtaista leikekansiota, joihin kerätään elokuvaa käsitteleviä artikkeleita sanoma- ja aikakauslehdistä sekä noin 13 000 kappaletta henkilö- ja aiheenmukaisia leikekansioita. Kirjastossa voi myös perehtyä filmografisiin ja bibliografisiin tietokantoihin ja sähköisiiin lehtiin.

Kirjastoaineiston lisäksi kirjaston asiakaspalvelupisteissä asiakkailla on käytössään arkiston kokoelmatietokanta Tenho ja mahdollisuus tutkia oheismateriaaleja, kuten käsikirjoituksia ja still-kuvia. Valokuvia on runsaasti digitoituna heti katsottavissa. Käsikirjoitukset tulisi tilata kirjaston henkilökunnalta etukäteen .

Kirjastossa ovat käytettävissä myös radio- ja televisioarkiston, kotimaisen filmikokoelman ja Kansalliskirjaston digitaaliset aineistot.  

Kysy, anna palautetta, tee hankintaehdotuksia: Antti Kalliola, kirjastonhoitaja