Elokuvan erikoiskirjasto Sörnäisissä


Kokoelmassa yhdistyvät historiallinen kattavuus ja uusimman tiedon seuranta.

  1. Etusivu
  2.  » Erikoiskirjasto Sörnäisissä

Poikkeuksia aukioloissamme helatorstaiviikolla: keskiviikkona 25.5. kirjasto palvelee kello 13.00 saakka. Kirjasto on suljettuna torstaina ja perjantaina 26.-27.5.

**

KAVIn kirjasto palvelee tavanomaisesti: aineiston omatoiminen etsiminen ja työskentely kirjaston tiloissa on mahdollista. Kirjasto on jälleen avoinna maanantaisin klo 18.00 saakka toukokuun loppuun.

Kirjaston työskentelypisteiden määrää on kuitenkin toistaiseksi vielä supistettu, mikä mahdollistaa väljän työskentelyn. PK-seudun yleisten koronalinjausten mukaisesti asiakkaat voivat käyttää kasvomaskia oman harkintansa mukaisesti. Sairaana tai oireisena kirjastossa ei tule kuitenkaan asioida.

**

KAVIn kirjasto on kaikille avoin elokuvan erikoiskirjasto ja tietopalvelu.

Kirjoja, äänitteitä, aikakauslehtiä ja artikkeleita voi etsiä itse. Lehtileikekansiot ja pienpainatteet noudetaan pyynnöstä. Käytettävissä on arkiston kokoelmatietokanta Tenho ja mahdollisuus tutkia elokuvien oheismateriaaleja, kuten käsikirjoituksia ja valokuvia. Käsikirjoitukset tulee tilata ennakolta etävarastosta ja ne ovat tutkittavissa kirjastossa pääsääntöisesti tilausta seuraavalla viikolla.

KAVIn varastomuutto on päättynyt ja käsikirjoitukset ovat jälleen asiakkaiden käytettävissä.

Kirjastossa ovat katsottavissa myös radio- ja televisioarkiston Ritva-tietokanta, kotimaisen filmikokoelman digitoimat elokuvat ja muut aineistot, kuten valokuvat sekä Kansalliskirjaston digitaaliset aineistot.

Kirjasto palvelee asiakkaitaan myös kaukolainoin, toimittaa pyynnöstä artikkelikopioita sekä tarjoaa tietopalvelua.

Kirjastossa voi ottaa kopioita (0,30 € / valotus, värikopiot 0,50 € / valotus).  Maksu kortilla tai käteisellä.

Oman kameran käyttö on mahdollista.

Aukioloajat 1.3.-31.5.2022

ma 10-18

ti-pe 10-16

**

Helatorstaiviikon poikkeukset:

ke 25.5. 10-13

to-pe 26.-27.5. kirjasto suljettuna

Lainoja voi palauttaa myös katutason  postilaatikkoon.

Laina-ajat

  • Kirjat, levyt – 2 viikkoa
  • Kirjojen kaksoiskappaleet – 4 viikkoa
  • Kaukolainat – 4 viikkoa

Keskikesällä ja vuodenvaihteessa pidennetyt laina-ajat. Lainoja voi uusia enintään 70 kertaa, mikäli teoksessa ei ole varauksia.

Käsikirjoja, lehtiä, leikekansioita, pienpainatteita ja muuta arkistoaineistoa ei lainata ulos.

Ensimmäisen lainauskerran yhteydessä asiakkaan tiedot tallennetaan kirjaston tietokantaan. Aineistoja voi lainata esittämällä kuvallisen henkilöllisyystodistuksen.

KAVIn uusi verkkokirjasto on otettu käyttöön ja se korvaa täysimääräisesti aiemman version. Verkkokirjasto on osin vielä kehitysvaiheessa, joten korjattavaa voi edelleen löytyä.  Asiakaspalvelumme auttaa tarvittaessa kaikissa lainoihin ja kokoelmaan liittyvissä kysymyksissä.

Selaa kirjastomme kokoelmia ja uusi lainojasi kirjautumalla asiakastilillesi: