Elokuvan erikoiskirjasto Sörnäisissä


Kokoelmassa yhdistyvät historiallinen kattavuus ja uusimman tiedon seuranta.

Etusivu » Erikoiskirjasto Sörnäisissä

KAVIN kirjasto on avoinna keskiviikosta 10.6.2020 alkaen vain lainausta ja palauttamista varten, kirjastossa ei toistaiseksi muita palveluita. Pyydämme asiakkaita lähettämään listan tarvitsemistaan kirjoista etukäteen: kirjasto@kavi.fi

Kirjaston henkilökunta pyrkii hakemaan lainattavan aineiston etukäteen valmiiksi. Valitettavasti asiakkaat  eivät voi tällä hetkellä  itse omatoimisesti valikoida aineistoa kirjaston tiloissa.

Lisätietoa KAVIn muista palveluista korona-aikana löydät täältä.

KAVIn kirjasto on kaikille avoin elokuvan erikoiskirjasto ja tietopalvelu.

Kirjoja, äänitteitä, aikakauslehtiä ja artikkeleita voi etsiä itse. Lehtileikekansiot ja pienpainatteet noudetaan pyynnöstä. Käytettävissä on arkiston kokoelmatietokanta Tenho ja mahdollisuus tutkia elokuvien oheismateriaaleja, kuten käsikirjoituksia ja valokuvia. Käsikirjoitukset tulee tilata ennakolta etävarastosta.

HUOM! Kokoelmien muuton takia kaikki KAVIn käsikirjoitukset, mainos- ja paperimateriaalit ovat poissa käytöstä kevääseen 2021 asti!

Kirjastossa ovat katsottavissa myös radio- ja televisioarkiston Ritva-tietokanta, kotimaisen filmikokoelman digitoimat elokuvat ja muut aineistot, kuten valokuvat sekä Kansalliskirjaston digitaaliset aineistot.

Kirjasto palvelee asiakkaitaan myös kaukolainoin, toimittaa pyynnöstä artikkelikopioita sekä harjoittaa tietopalvelua.

Kirjastossa voi ottaa kopioita (0,30 € / valotus, värikopiot 0,50 € / valotus).  Maksu kortilla tai käteisellä.

Oman kameran käyttö on mahdollista.

Aukioloajat

ma-pe 10–16 (ma 10–18 loka-toukokuussa)

Lainoja voi palauttaa myös katutason  postilaatikkoon.

Laina-ajat

  • Kirjat, soundtrack-levyt – 2 viikkoa (heinäkuussa 4 viikkoa)
  • Kirjat, kaksoiskappaleet – 4 viikkoa
  • Kaukolainat – 4 viikkoa

Lainoja voi uusia 70 kertaa.

Ensimmäisen lainauskerran yhteydessä asiakkaan tiedot kirjataan kirjaston tietokantaan. Aineistoja voi lainata esittämällä henkilöllisyystodistuksen.

Kirjastojärjestelmän vaihdoksen johdosta kokoelma- ja lainatiedot eivät päivity enää vanhaan järjestelmäämme. Lainojen uusimiset toistaiseksi vain kirjasto@kavi.fi tai puh. 02 953 38006. Asiakaspalvelumme auttaa kaikissa lainoihin ja kokoelmaan liittyvissä kysymyksissä.

Tutustu kirjastomme antiin: