Elokuvan erikoiskirjasto Sörnäisissä


Kokoelmassa yhdistyvät historiallinen kattavuus ja uusimman tiedon seuranta.

Etusivu » Erikoiskirjasto Sörnäisissä

Koronavirusepidemian vuoksi KAVIn kirjasto palvelee toistaiseksi rajoitetusti. Kirjasto on tällä hetkellä avoinna ma-pe klo 10.00-16.00 ja ainoastaan lainaus- sekä palautuspalvelut ovat käytettävissä.

Kirjaston asiakastilat on suljettu eikä työskentely kirjastossa ole mahdollista. Asiakkaita pyydetään tilaamaan haluamansa aineisto sähköpostitse tai puhelimitse etukäteen noudettavaksi asiakaspalveluumme. Kirjaston asiakaspalveluun otetaan vain yksi asiakas kerrallaan ja asiakkaita kehotetaan noudattamaan maskisuositusta, turvavälejä sekä huolellista käsi- ja yskimishygieniaa.                                                                            

**

KAVIn kirjasto on kaikille avoin elokuvan erikoiskirjasto ja tietopalvelu.

Kirjoja, äänitteitä, aikakauslehtiä ja artikkeleita voi etsiä itse. Lehtileikekansiot ja pienpainatteet noudetaan pyynnöstä. Käytettävissä on arkiston kokoelmatietokanta Tenho ja mahdollisuus tutkia elokuvien oheismateriaaleja, kuten käsikirjoituksia ja valokuvia. Käsikirjoitukset tulee tilata ennakolta etävarastosta.

HUOM! Kokoelmien muuton takia kaikki KAVIn käsikirjoitukset, mainos- ja paperimateriaalit ovat poissa käytöstä kevääseen 2021 asti!

Kirjastossa ovat katsottavissa myös radio- ja televisioarkiston Ritva-tietokanta, kotimaisen filmikokoelman digitoimat elokuvat ja muut aineistot, kuten valokuvat sekä Kansalliskirjaston digitaaliset aineistot.

Kirjasto palvelee asiakkaitaan myös kaukolainoin, toimittaa pyynnöstä artikkelikopioita sekä tarjoaa tietopalvelua.

Kirjastossa voi ottaa kopioita (0,30 € / valotus, värikopiot 0,50 € / valotus).  Maksu kortilla tai käteisellä.

 Oman kameran käyttö on mahdollista.

Aukioloajat toistaiseksi

ma-pe 10–16

Lainoja voi palauttaa myös katutason  postilaatikkoon.

Laina-ajat

  • Kirjat, soundtrack-levyt – 2 viikkoa
  • Kirjat, kaksoiskappaleet – 4 viikkoa
  • Kaukolainat – 4 viikkoa

Keskikesällä ja vuodenvaihteessa pidemmät laina-ajat. Lainoja voi uusia 70 kertaa.

Ensimmäisen lainauskerran yhteydessä asiakkaan tiedot kirjataan kirjaston tietokantaan. Aineistoja voi lainata esittämällä kuvallisen henkilöllisyystodistuksen.

KAVIn uusi verkkokirjasto on otettu käyttöön ja se korvaa täysimääräisesti aiemman version. Verkkokirjasto on osin vielä kehitysvaiheessa, joten korjattavaa voi edelleen löytyä.  Asiakaspalvelumme auttaa tarvittaessa kaikissa lainoihin ja kokoelmaan liittyvissä kysymyksissä.

Selaa kirjastomme kokoelmia ja uusi lainojasi kirjautumalla asiakastilillesi: