KAVIn kirjasto


Kaikille avoin elokuvan ja audiovisuaalisen kulttuurin erikoiskirjasto Sörnäisissä

KAVIn kirjasto on Suomen ainoa elokuva- ja av-alan erikoiskirjasto. Kokoelmista löytyy kirjoja eri kielillä mm. elokuvan historiasta, estetiikasta, teoriasta, lajeista ja tekijöistä sekä televisiosta, radiosta ja mediakasvatuksesta.

Kirjastossa voi lukea elokuva- ja av-alan lehtiä eri puolilta maailmaa ja katsoa digitoituja elokuvia ja tv-ohjelmia katselupäätteillä. Leikearkistoon kerätään lehtileikkeitä kotimaisesta ja ulkomaisesta elokuvasta, ja kirjastosta löytyy myös Kansalliskirjaston digitoitujen aineistojen vapaakappaletyöasema. Kirjasto toimii KAVIn tutkijasalina, jossa voi perehtyä KAVIssa säilytettävään arkistoaineistoon.

Kirjasto on avoin kaikille elokuvasta ja av-kulttuurista kiinnostuneille. Palvelemme Sörnäisissä osoitteessa Kaikukatu 2 C, 2. kerros!

Aukioloajat

Kesäaukioloajat 2024:

  • Kesä- ja elokuussa maanantaisin klo 12 – 16 ja keskiviikkoisin klo 12 – 16.
  • Heinäkuussa kirjasto on suljettu.

Kirjaston ollessa suljettuna lainoja voi palauttaa myös KAVIn keskukseen 6. kerrokseen (avoinna ma-pe 9 – 16)

Lainaaminen

Suurinta osaa kirjoista voi lainata kotiin. Kirjastokorttina toimii kuvallinen henkilöllisyystodistus. Ensimmäisellä lainauskerralla asiakkaan tiedot kirjataan asiakasrekisteriin.

Laina-ajat
  • Kirjat, levyt – 3 viikkoa
  • Kirjojen kaksoiskappaleet – 4 viikkoa
  • Kaukolainat – 4 viikkoa

Keskikesällä ja vuodenvaihteessa pidennetyt laina-ajat. Lainoja voi uusia enintään 70 kertaa, mikäli teoksessa ei ole varauksia.

Käsikirjoja, lehtiä, leikekansioita, pienpainatteita ja muuta arkistoaineistoa ei lainata ulos.

 

Verkkokirjastossa voit selata kokoelmia ja uusia lainasi kirjautumalla asiakastilille: