Elokuvien käyttö


KAVI omistaa yli neljäsosan kaikista Suomessa tuotetuista kokoillan elokuvista.

Vuokraako KAVI elokuvia?

KAVIn kokoelmat rakentuvat pääosin talletetulle aineistolle, eikä instituuttiin talletettua materiaalia, kuten elokuvakopioita, voi luovuttaa ulkopuolisille ilman oikeuksien omistajan lupaa. Pääosin KAVIn elokuvat ovat suuren yleisön ulottuvilla elokuvateatteri Kino Reginan, aluesarjojen ja Elonetin kautta. 

Oikeudenomistajan luvalla elokuvia voi saada lainaan tai käyttöön harkinnan varaisesti olemassaolevien resurssien ja kokoelmatilanteen mukaan. KAVIn omistamien elokuvien insert-käytön ehdot ja korvaukset sovitaan aina tapauskohtaisesti.   

Kaikki käyttö- ja katselumaksut, palvelut ja veloitukset yms. löytyvät oheisesta hinnastosta (pdf).

Omistamiensa kotimaisten elokuvien digitaalisia esityskopioita KAVI vuokraa elokuvateatteriesityksiin.

Lisätietoja elokuvista, niiden vuokrauksesta ja käyttömaksuista: Tommi Partanen, vastaava arkistonhoitaja, p. 02 953 38125.

 

KAVI omistaa reilun neljänneksen – noin 450 teosta – kaikista Suomessa tuotetuista kokoillan elokuvista. Teosluettelon muodostavat mm. Suomi-Filmin ja Suomen Filmiteollisuuden pitkät näytelmäelokuvat, Teuvo Tulion elokuvien teatteriesitysoikeudet sekä Fenno-Filmin koko tuotanto.

Talletussopimus velvoittaa KAVIa seuraamaan tallettajiensa aineistojen käyttöä sekä tarvittaessa neuvomaan niihin liittyvissä asioissa. Ennen kuin materiaali (elokuvakopiot, filmisiirrot, valokuvat tms.) voidaan luovuttaa arkiston ulkopuoliseen käyttöön, on asiakkaan hankittava kyseistä tarkoitusta varten elokuvanlevittäjän, tallettajan tai oikeuksien omistajan lupa.

KAVI hoitaa ja välittää talletettujen aineistojen myyntiä omistajien luvalla ja ohjaa asiakkaita ulkopuolisten oikeuksien omistajien puoleen, jos tarpeen.    

HUOM! KAVIn kokoelmien palvelutoiminta on kiinni koko heinäkuun.