Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI) on tilauksesta 22.11.2023 luokitellut digitaalisen pelin Counter-Strike 2 (2023). Peli on julkaistu syyskuussa 2023 ilmaisena päivityksenä vuonna 2012 julkaistulle Counter-Strike: Global Offensive – pelille.

KAVI antoi pelille ikärajaksi sallittu yli 16-vuotiaille. KAVI perustelee pelin ikärajaa sen sisältämällä realistisella ja yksityiskohtaisella väkivallalla, joka on sisältönä hallitsevaa. Ikäraja on sitova ja sitä pitää noudattaa, kun peliä tarjotaan julkisesti.

KAVI tiedotti 17.11.2023 että Counter-Strike 2 -pelillä ei ollut Suomessa lain edellyttämään ikärajaa. KAVIn selvityksen mukaan pelillä ei myöskään ole Pan European Game Informationin (PEGI) mukaista ikärajaa, joka hyväksyttäisiin Suomessa viralliseksi ikärajaksi. Näin ollen Counter Strike 2 -peliä ei ollut mahdollista tarjota eli esimerkiksi pelata julkisesti osana nuorisotoimen toimintaa tai pelitapahtumissa tai myydä Suomessa. Luokittelupäätöksen myötä peliä voi tarjota julkisesti, edellyttäen että sen ikärajaa noudatetaan.

Lisätietoja antavat ikärajaan liittyvissä kysymyksissä erityisasiantuntija Nelli Kampman (nelli.kampman@kavi.fi) ja pelin tarjoamiseen liittyvissä kysymyksissä ylitarkastaja Erika Lauri (erika.lauri@kavi.fi)